fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με τους συνεργάτες του για τη σημασία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

“Μετρήσιμα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είχα την ευκαιρία να παραθέσω μαζί με τους συνεργάτες μου σε συνέντευξη Τύπου για την ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων υπέρ της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

• Διατηρούμε την Ελλάδα σταθερά στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τριπλασιασμό της απορρόφησης των ενωσιακών κονδυλίων.

• Επιτύχαμε πρόσθετη στήριξη 2,25 δισ. από την ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πρωτοφανείς καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο.

• Προχωρούμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε νέες προσκλήσεις για νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτυγχάνει να εξασφαλίσει περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενισχύοντας την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και κυρίως, τις νέες θέσεις εργασίας για όλους.”

Διαβάστε το δελτίο τύπου