fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τους Υφυπουργούς Χάρη Θεοχάρη και Θάνο Πετραλιά, παρουσίασαν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

“Από σήμερα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που κατ’ουσίαν προβλέπει την ενίσχυση των μισθωτών και της νέας γενιάς καθώς και μέτρα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος, νομοθετώντας έτσι ένα μεγάλο ποσοστό όσων έχουμε εξαγγείλει.

Κεντρικοί στόχοι της οικονομικής μας πολιτικής είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το τέλος του έτους και ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο πιο παραγωγικό, εξωστρεφές και καινοτόμο.

Με τους ευρωπαϊκούς πόρους που αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια θα στηριχθεί η ανάπτυξη και το ΑΕΠ ενώ με ορθολογικούς δημοσιονομικούς χειρισμούς, μεταρρυθμίσεις και προγράμματα θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υλοποιώντας στο ακέραιο όλα όσα εξαγγείλαμε κατά την προεκλογική περίοδο.”

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.