fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκος Παπαθανάσης, βράβευσε στελέχη επιχειρήσεων που διαπρέπουν στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής, των Ψηφιακών Επικοινωνιών και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο 25ο «Greek ICT Forum – Infomobility World».

“Η συνεισφορά των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους ταχέως εξελισσόμενους αυτούς τομείς είναι διαχρονική. Έγινε ωστόσο ευρέως κατανοητή μετά και τις αρρυθμίες που προκάλεσε στην παγκόσμια κοινότητα η πρωτοφανής υγειονομική κρίση με την οποία ήρθε αντιμέτωπος ο πλανήτης.

Η Κυβέρνηση καθ’όλη την περίοδο της διακυβέρνησής της, στήριξε την εγχώρια επιχειρηματικότητα, ενίσχυσε την εξωστρέφειά της και διεύρυνε το αποτύπωμά των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στη χώρα. Ενεργοποίησε δε πολλαπλά χρηματοδοτικά εργαλεία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη των επιχειρήσεων. Παράλληλα, αντιλαμβανόμενη την κρίση ως ευκαιρία, έκανε ένα τεράστιο άλμα ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο τομέα, αλλάζοντας άρδην την επικοινωνία του κράτους με τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

Η ψηφιακή στροφή που έχει συντελεστεί είναι ήδη εμφανής. Τα απτά αποτελέσματά της όμως θα γίνουν ακόμα πιο ορατά τα επόμενα χρόνια. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και να παρέχουμε όλα τα εφόδια ώστε το εγχώριο επιχειρείν να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή οικογένεια στο μέλλον.”