fbpx Skip to main content

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου παρουσίασε στην Κομοτηνή την αναπτυξιακή στρατηγική για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια, εμπλουτίζοντας και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία, όπως τις Συμπράξεις Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα, τις Στρατηγικές Επενδύσεις, τον Αναπτυξιακό Νόμο, έχουμε φέρει απτά αποτελέσματα στην περιοχή. 

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προχωρούν σημαντικά έργα ΣΔΙΤ όπως το αρδευτικό έργο στο Νέστο, οι φοιτητικές εστίες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και η κατασκευή του οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, που δημιουργεί μια σύγχρονη οδική σύνδεση με την Εγνατία Οδό.

Επίσης, με διατάξεις κι επιταχύνσεις καταφέραμε να προσθέσουμε νέες εμβληματικές επενδύσεις στην παραγωγική δομή της περιοχής.

Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τα επιπλέον κίνητρα που προσφέρουμε στην περιοχή στοχεύουμε στην ουσιαστική ανάπτυξη της περιφέρειας και ήδη η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου είναι μεγάλη.

Έχουμε πετύχει πολλά και συνεχίζουμε! Η βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παραμένει στρατηγική μας προτεραιότητα και για την συνέχεια.