fbpx Skip to main content

Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου και Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών στις ερχόμενες εκλογές.
Όπως εργάστηκα σκληρά για να προσελκύσουμε μια νέα γενιά επενδύσεων στη χώρα μας, έτσι επιθυμώ να γίνω η φωνή στο Εθνικό Κοινοβούλιο για κάθε συμπολίτη μας του Βόρειου Τομέα της πρωτεύουσας.

 

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,

Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Προέδρου μας να κατέλθω ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών στις εκλογές του 2023, αποφασίζω να θέσω στην κρίση σας την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την αποτελεσματικότητα και την αδιάκοπη αφοσίωσή μου σε κάθε θέση ευθύνης που έχω κληθεί να υπηρετήσω σε βάθος ετών.

Δεν θα μπορούσα, άλλωστε, να μη δώσω την μάχη και σ’ αυτό το μέτωπο. Προέρχομαι από τα σπάργανα της Νέας Δημοκρατίας, υπηρετώντας από νεαρή ηλικία τις αξίες της. Μετέχοντας, όμως, και στην προσπάθεια να ανανεωθεί, να εκσυγχρονιστεί και να διευρύνει την πολιτική της επιρροή, ως Γενικός της Διευθυντής από το 2016 έως το 2019.

Τον Ιούλιο του 2019, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία αναθέτοντας το τιμόνι της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και, πράγματι, σχεδόν 4 χρόνια μετά, οι προσδοκίες τους δικαιώνονται. Με σχέδιο, τόλμη και σκληρή δουλειά, η πατρίδα μας γύρισε σελίδα. Απελευθερωμένη από κάθε εποπτεία, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις που δημιουργούν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας. Ενώ, την ώρα που οι φόροι μειώνονται, ο δημόσιος πλούτος αυξάνεται. Ενισχύεται, έτσι, το διαθέσιμο εισόδημα και προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι πιο ευάλωτοι.

Αυτές οι κατακτήσεις του λαού μας δεν ήταν ούτε εύκολες ούτε αυτονόητες, καθώς έγιναν πράξη εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων. Πρώτα, με την μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο. Ύστερα, με την πανδημία του κορωνοϊού. Ακολούθως, με την ενεργειακή αναταραχή και την εισαγόμενη ακρίβεια. Και, διαρκώς, με τις εθνικές προκλήσεις από την πλευρά των γειτόνων μας. Κι όμως, παρά τα εμπόδια, η χώρα πέτυχε να ανορθώσει την εθνική οικονομία και ταυτόχρονα να θωρακίσει την εθνική μας άμυνα. Ώστε να αποτελεί, σήμερα, μία ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Ήταν μία δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή, στην διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός, με τίμησε αρχικώς ως Υφυπουργό με ευθύνη για το Εμπόριο και την Βιομηχανία και, στην συνέχεια, ως Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για τις επενδύσεις, τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. Θέσεις από τις οποίες κατέθεσα όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις μας μέσα στις πολλές δοκιμασίες. Να λειτουργήσει ορθολογικότερα η αγορά. Αλλά και να δρομολογηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλες και όλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός με όραμα για την Ελλάδα του 2030. Μία Ελλάδα που διαρκώς θα προοδεύει, με τους πολίτες της να προκόβουν ενωμένοι. Αυτό το μήνυμα αναλαμβάνω, τώρα, να μεταφέρω στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, έχω την φιλοδοξία να γίνω και η φωνή κάθε γειτονιάς, κάθε επιχείρησης και νοικοκυριού του Βόρειου Τομέα της πρωτεύουσας. Μιας περιοχής, σε μια χώρα που αλλάζει μέσα από μια νέα γενιά επενδύσεων για όλους. Γιατί, όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλά. Μαζί, όμως, έχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.


Σ’ αυτήν τη νέα εξόρμηση της πατρίδας μας προς το αύριο, δηλώνω παρών. Και γι’ αυτό ζητώ την στήριξη των ψηφοφόρων του Βορείου Τομέα της Αθήνας. Την δική σας στήριξη. Πιστεύοντας ειλικρινά, ότι αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η παράταξή μας να λάβει και μία ισχυρή, δεύτερη εντολή για προκοπή. Ότι το εθνικό σκάφος χρειάζεται σταθερή πυξίδα, ικανό καπετάνιο και αποφασισμένο πλήρωμα απέναντι στις τρικυμίες του μέλλοντος. Και, βέβαια, ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη όσο ποτέ από Σιγουριά, Συνέπεια και Συνέχεια.

Αυτό τον δρόμο σας καλώ να τον βαδίσουμε μαζί!