fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, χαιρέτισε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Λονδίνο με θέμα την παρουσίαση των έργων ΣΔΙΤ στην Ελλάδα σε ξένους επενδυτές.

Είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την εξαιρετική πορεία της συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με την EBRD καθώς και του μηχανισμού ωρίμανσης των έργων. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τις καλές πρακτικές του εξωτερικού, υιοθέτησε ένα επιτυχημένο μοντέλο για την κατασκευή και λειτουργία έργων υψηλών προδιαγραφών. Ένα μοντέλο που καθιστά την πατρίδα μας παράδειγμα προς μίμηση για πολλές χώρες του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 43 έργα ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 6,4 δισ. ευρώ, 30 από αυτά κατά την τριετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζουμε με έργα που συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ και της απασχόλησης ώστε το 2023 να είναι μια χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα.