fbpx Skip to main content

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας αποφασίστηκε η κατασκευή και λειτουργία του Κυβερνητικού Πάρκου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ μέσω ΣΔΙΤ.

Κατά την εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη του εργαλείου των ΣΔΙΤ, αλλά και στα πλεονεκτήματα του ίδιου του έργου για την δημόσια διοίκηση και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

“Μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ εξασφαλίζονται τόσο ο προκαθορισμένος χρόνος και το κόστος υλοποίησης όσο και η επίτευξη των προβλεπόμενων προδιαγραφών κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης, κατά τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Με την ολοκλήρωση του έργου προωθείται η αναβάθμιση του περιβάλλοντος εργασίας των δημοσίων λειτουργών, η διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών αλλά και η εξοικονόμηση εσόδων για τα δημόσια ταμεία. Ταυτόχρονα, βάζουμε σε πρώτο πλάνο την πράσινη ανάπτυξη, παραδίδοντας στους κατοίκους του Δήμου Δάφνης – Υμηττού 120 στρέμματα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων.”