fbpx Skip to main content

Επισκέφθηκα σήμερα τα Γρεβενά συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστη Καβαλάκη.

Στο Επιμελητήριο Γρεβενών συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Ράμμο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ανέλυσα τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νόμου και του προγράμματος ΕΣΠΑ ΔΑΜ.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκα τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Δασταμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Αθανάσιο Φωλίνα. Οι συζητήσεις μας επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη του Νομού Γρεβενών αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου αλλά και των συνολικών κινήτρων που εξασφάλισε η Κυβέρνηση για τις περιοχές μετάβασης μετά την έγκριση των εδαφικών σχεδίων και του Προγράμματος ΕΣΠΑ-ΔΑΜ.

Η έγκριση του ελληνικού Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, του πρώτου που εγκρίθηκε στην ΕΕ, αποτελεί το επισφράγισμα των προσπαθειών της Κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Τα ισχυρά κίνητρα που προβλέπονται, κατά κύριο λόγο μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, για επενδύσεις στις περιοχές μετάβασης, μεταξύ αυτών και τα Γρεβενά, θα αναπτερώσουν την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Αξιοποιούμε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης και προχωράμε στην εφαρμογή του Προγράμματός μας για την αναπτυξιακή ώθηση των περιοχών μετάβασης.