fbpx Skip to main content

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Γεωργαντά, υπογράψαμε σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας για την επιπλέον ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Η στενή συνεργασία μας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει στόχο τόσο τον μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα στις περιοχές μετάβασης όσο και την ουσιαστική στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της Ελλάδας, που πρώτη κατάφερε να λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Σκοπός όλων μας είναι η γρήγορη απορρόφηση των πόρων που εξασφαλίσαμε, ώστε να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες με νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τις νέες και τους νέους μας στον τόπο τους.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει το σχέδιο και τη βούληση να προχωρήσει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις περιοχές μετάβασης προς ένα βιώσιμο μέλλον που αξίζει στην πατρίδα μας.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου εδώ.