fbpx Skip to main content

Επισκέφθηκα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας, όπου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σάββα Σαπαλίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια, σε ειδική παρουσίαση, ανέλυσα σε εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νόμου και του πρόσφατα εγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ ΔΑΜ.

Η πρόσφατη έγκριση του ελληνικού Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, του πρώτου που εγκρίθηκε στην ΕΕ, αποτελεί το επισφράγισμα των προσπαθειών της Κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε μια πράσινη και κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Τα ισχυρά κίνητρα που προβλέψαμε, κυρίως μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, για επενδύσεις στις περιοχές μετάβασης θα δώσουν νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Με ορθολογικό σχεδιασμό και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης προχωράμε στην εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με βασικό στόχο, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς, να προσδιοριστούν οι αναπτυξιακές στρατηγικές δυνατότητες, που θα δώσουν νέα προοπτική στην οικονομία τους.

Η Φλώρινα βαδίζει δυναμικά στον δρόμο της πράσινης μετάβασης.