fbpx Skip to main content

Η Νέα Δημοκρατία είναι η ισχυρή παράταξη της πραγματικής προόδου, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης. Η παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας, η παράταξη που με πείρα, γνώση και ευθύνη οδηγεί την Ελλάδα στη νέα εποχή. Το 14ο Συνέδριό μας αποτελεί μια ευκαιρία αυτοκριτικής και δημιουργικού διαλόγου, για το καλό όχι μόνο της παράταξης αλλά κυρίως της πατρίδας μας.

Από τον Ιούλιο του 2019 που ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου έχουν αλλάξει πολλά. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις σε ένα εξαιρετικά δυσμενές διεθνές περιβάλλον: μεταναστευτικό, προκλήσεις στον Έβρο και το Αιγαίο, δυο χρόνια πανδημίας, διεθνής ενεργειακή κρίση με εισαγόμενες ανατιμήσεις, πόλεμος στην Ουκρανία.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε έγκαιρα κι έσπευσε να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης και να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης είναι αποτέλεσμα της συνετούς και σοβαρής δημοσιονομικής πολιτικής μας. Είναι σαφές ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλους τους πολίτες με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μέχρι τέλους.

Παράλληλα, συνεχίσαμε να μεταρρυθμίζουμε το Κράτος και μείναμε απόλυτα συνεπείς ως προς την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Μειώσαμε φόρους και εργοδοτικές εισφορές, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, ψηφιοποιήσαμε εκατοντάδες λειτουργίες του Κράτους, και προσφέραμε ισχυρά κίνητρα που έβαλαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από πολύ νωρίς έθεσε τα θεμέλια για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, για μία ριζική αλλαγή στον τρόπο διοίκησης της χώρας, για έναν αληθινό ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, για μια Ελλάδα που καινοτομεί, στηρίζει την επιχειρηματικότητα και πρωταγωνιστεί στο διεθνές περιβάλλον. Η πολιτική που ασκούμε έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστική ορμή που δεν κατάφεραν να ανακόψουν οι διεθνείς κρίσεις κάθε είδους. Τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το είπαμε, το κάναμε. Και προχωράμε. Επενδύουμε στο μέλλον, με ανάπτυξη για όλους και νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.